29.11.2021 | Социальная сфера

Фахівці роз’яснюють питання правових норм з охорони праці

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли активну участь у семінарі-нараді з питань охорони праці з колективом ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж».

У заході брали участь представники керівництва та начальники підрозділів підприємства.

Головний державний інспектор Кирило Надкреничний поінформував учасників заходу щодо стану виробничого травматизму в енергетичній галузі Одеської області. Він підкреслив, що задля профілактики виробничого травматизму працівникам підприємства необхідно організовувати щорічне спеціальне навчання та перевірку знань нормативно-правових актів з питань охорони праці, наголосив на кваліфікованій організації інструктажів з питань охорони праці.

Представник Головного управління ознайомив присутніх з основними вимогами Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів. Він наголосив на необхідності належного утримання електрогосподарства на підприємстві, а також експлуатації і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів. У зв’язку з цим було розглянуто питання щодо організаційних та технічних заходів для безпечного виконання робіт в електроустановках, видачі наряду-допуску, розпорядження.

Також фахівець Головного управління поінформував про вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (своєчасність надання повідомлень про гостре професійне захворювання, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку та ін.).

Під час семінару-наради також було розглянуто питання забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту, порядку надання долікарняної допомоги постраждалим від нещасних випадків та ін.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки