11.11.2021 | Социальная сфера

Держпраці: підняття середньої зарплати і погашення боргів – першочергові завдання

Питання підняття рівня середньої заробітної плати, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення в Одеській області набули першочергового значення.

Тому на порядку денному засідання комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення сільської ради с. Красносілки Одеського району стояло питання підвищення рівня заробітної плати в громаді, легалізація заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення мінімальних гарантій з оплати праці.

У засіданні взяли участь головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Максим Левицький, директор Лиманської районної філії Одеського обласного центру зайнятості В. Ковбаско, фахівці сільської ради та підприємці.

Обласна державна адміністрація постійно здійснює аналіз економічного та соціального розвитку, у тому числі, моніторинг рівня середньої заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах області.

За січень-червень 2021 року середньомісячна заробітна плата по Україні становила 13310 грн, по Одеській області — 11764 грн, по Красносільській ТГ— 9093 грн.

За результатами засідання було вирішено рекомендувати суб’єктам господарювання провести роботу щодо покращення ситуації на підприємствах та виплачувати заробітну плату на рівні не нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати, винайти можливість щодо підвищення оплати праці.
Фахівцями Головного управління надано ґрунтовні відповіді на проблемні питання.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки