07.10.2021 | Социальная сфера

Фахівці Держпраці в Одеській області – про легальне працевлаштування

Нещодавно на базі Ренійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості населення проведено черговий інформаційно-роз’яснювальний захід на тему «Легальне працевлаштування».

Його провели для суб’єктів пробації Ізмаїльського районного відділу № 3 філії Центру пробації в Одеській області.

Провідний інспектор Головного управління Держпраці в Одеській області Ігор Сорокін розповів про налагодження діалогу з майбутніми роботодавцями та перелічив переваги отримання офіційної заробітної плати, яка дає право на повний соціальний пакет: відпустки, оплату лікарняного, охорону праці, допомогу по безробіттю та призначення пенсії. Він акцентував увагу на тому, що обидві сторони — і працедавець, і шукач роботи, несуть персональну відповідальність за легальне оформлення трудових відносин.

Представник Головного управління окремо зупинився на проблемі ризиків неофіційного працевлаштування і відповідальності, яка чекає на недоброчесних роботодавців за порушення вимог законодавства про працю.

Під час зустрічі було детально поінформовано про послуги служби зайнятості, наявні вакансії для офіційного працевлаштування. Було наголошено на тому, що послуги громадянам та роботодавцям надаються державною службою зайнятості абсолютно безкоштовно.

Учасникам зустрічі було презентовано послуги з профорієнтації та професії, яким навчають безкоштовно у Одеському центрі профтехосвіти Державної служби зайнятості.

Під час зустрічі присутнім надано роз’яснення про переваги офіційного працевлаштування, наведено приклади негативних наслідків у разі працевлаштування без оформлення належним чином трудових відносин із роботодавцем, видів шахрайства, на які наражаються громадяни під час працевлаштування.
На завершення діалогу всі отримали відповіді на свої численні запитання.

Організатори зустрічі висловили надію, що надана під час заходу інформація не залишиться поза увагою непрацюючих суб’єктів пробації, допоможе їм втілити право на працю та надасть можливість заробляти собі на життя.

Кожний повинен самостійно вирішити, що для нього важливіше: жити сьогоденням або мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки