04.10.2021 | Экономика

Фахівці Держпраці в Одеській області - про промислову безпеку

Зараз фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області проводять планову перевірку ТОВ «ТІС (Трансінвестсервіс) «Контейнерний термінал».

Підприємство виконує транспортне оброблення вантажів, складське господарство, допоміжне обслуговування водного транспорту тощо.

Перед початком перевірки представники Головного управління провели бесіду з колективом підприємства щодо питань охорони праці і промислової безпеки.

Фахівці поінформували присутніх щодо законодавства з охорони праці, розповіли про основні вимоги Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо зобов’язань, покладених на роботодавця згідно статті 13 Закону України «Про охорону праці»: створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Також було звернуто увагу на вимоги Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві та інших нормативно-правових актів з охорони праці, Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та ін.

Окремо було розглянуто питання забезпечення застосування правових норм щодо використання праці, належного оформлення трудових відносин, тривалості робочого часу, оплати праці. Ця проблема викликала багато відгуків.

Під час планової перевірки фахівці Головного управління продовжують інформувати працівників ТОВ «ТІС «Контейнерний термінал» щодо питань безпеки праці.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки