22.09.2021 | Социальная сфера

Протистояти «сірій» праці: в Одесі підписано меморандум

Начальники Головного управління Держпраці в Одеській області та Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Сергій Байдюк і Володимир Коломієць підписали Меморандум про співпрацю між цими відомствами.

Головні цілі — об’єднання зусиль і протидія використанню незадекларованої праці. Передбачено спільну роботу щодо стимулювання платників податків і працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин; забезпечення захисту трудових прав найманих працівників тощо.

«Державна податкова служба та її територіальні органи на постійній основі забезпечують органи Держпраці аналітичною інформацією щодо ймовірних фактів використання найманої праці без оформлення трудових відносин», — зазначив Володимир Коломієць.

«Не оформлені належним чином трудові відносини є грубим порушенням трудового законодавства, за що доведеться нести відповідальність. Також неоформлені трудові відносини позбавляють працівників державних гарантій. Нелегальна зайнятість породжує несумлінну конкуренцію та негативно впливає на наповнення бюджету», —додав керівник.

Як сказав Сергій Байдюк, цей документ стане дієвим інструментом вдосконалення практичної взаємодії щодо запобігання правопорушенням у сфері податкових і трудових відносин.

У рамках зустрічі було обговорено взаємодію в роботі з суб’єктами господарювання, в яких виявлені ознаки недотримання законодавства з питань легалізації найманих працівників, детінізації відносин у сфері зайнятості.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки