21.09.2021 | Социальная сфера

Тіньова зайнятість шкодить і державі, і працівникам, – експерт

Проблеми, пов`язані з тіньовим ринком зайнятості, через який держава втрачає значні кошти з несплачених податків, а самі працівники соціально не захищені, обговорювалися на семінарі в Одеському міському центрі зайнятості.

Йшлося, зокрема, про те, що тим, хто працює нелегально, не враховується страховий стаж при виході на пенсію, не надаються інші соціальні гарантії: при тимчасовій непрацездатності, перебування у відпустці по пологах, по догляду за дитиною до трьох років, на випадок безробіття або нещасного випадку на виробництві тощо.

Роботодавці ж, як юридичні, так і фізичні особи, у разі порушень (допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання ним роботи повний робочий час; підміна трудових відносин цивільно-правовими угодами) ризикують бути притягненими до відповідальності – адміністративної або й кримінальної, а також наражають себе на фінансові санкції.

Про все це представникам підприємств розповіла заступник начальника відділу з питань праці та заробітної плати управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Людмила Мартус.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки