15.09.2021 | Культура

Назначена исполняющая обязанности директора Одесского художественного музея

Временно исполняющей обязанности директора Одесского художественного музея назначена Александра Ковальчук, ранее работавшая заместителем руководителя учреждения.

Фото со страницы А. Ковальчук в «Фейсбуке»

Фото со страницы А. Ковальчук в «Фейсбуке»

Соответствующее распоряжение подписал председатель областной государственной администрации Сергей Гриневецкий.

Об этом сама А. Ковальчук сообщила сегодня на своей странице в «Фейсбуке»:

Декілька новин для вас сьогодні:

1. Сергій Гриневецький підписав розпорядження призначити мене тимчасово виконуючою обов‘язки директора Одеського художнього музейю. Це означає, що наша команда має всі необхідні повноваження для повноцінної роботи та реалізації усіх запропонованих проєктів. Конкурс на цю посаду буде оголошено згодом. Дякую за довіру та підтримку команди музею.

2. Національний банк України підтримує нас та надає згоду на передачу в тимчасове користування будівлю банку на Рішельєвській ріг Катерининської. Залишилось погодження Міністерство юстиції України та визначення умов та процедури користування. Попередньо, всі формальності буде пройдено на початку 2022 року.

3. Наразі очікуємо на експертизу проектно-кошторисної документації на реставраційні роботи. Очікується, що ми потрапимо до програми Президента «Велика реставрація» та отримаємо кошти на виконання робіт, починаючи вже з 2022 року!

4. Ми відчуваємо підтримку зі всіх боків — від представників культурно-мистецької спільноти, народних депутатів, Верховної ради, Кабінету міністрів, меценатів та друзів музею. Вперше за довгий час ми відчуваємо, що музей важливий!

Окрема вдячність тим, хто допомагає та підтримує кожного дня з моменту трагічного уходу Олександра Ройтбурда. Ми всі відчуваємо його відсутність.

Напомним, Александр Ройтбурд, один из известнейших украинских художников, руководивший музеем с марта 2018-го, умер 8 августа, на 60-м году жизни.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки