08.08.2021 | Социальная сфера

Торгівля людьми: шляхи вирішення проблеми

Як зупинити торгівлю людьми? Це обговорювали працівники Ренійського центру зайнятості разом з фахівцями обласного управління Держпраці.

Фото І. Сорокіна

Фото І. Сорокіна

— За статистикою, переважна більшість виявлених випадків торгівлі людьми пов'язана із залученням громадян у злочинну діяльність, — повідомив присутніх провідний інспектор Головного управлення Держпраці в Одеській області Ігор Сорокін. — На другому і третьому місцях — трудова і сексуальна експлуатація наших громадян.

Тож метою заходу, який пройшов в місті Рені, було привернути увагу до проблеми безпечного працевлаштування громадян України за кордоном, торгівлі людьми, роз’яснення видів і форм цього злочину, а також визначити шляхи надання підтримки і допомоги потерпілим.

Ось список установ, де можна дізнатись про можливі ризики при виїзді за кордон на роботу:

«Урядовий контактний центр» — має територіальні відділення у всіх регіонах України і проводить прийом звернень та повідомлень про/або від осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або про загрозу вчинення такого насильства за номером телефону 15-47.

Департамент соціальної та сімейної політики Одеської облдержадміністрації, де діє відділ з питань гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству: 048-725-06-53.

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501 або 527 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні.

Гаряча лінія Міністерства закордонних справ України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном: 044-238-16-57.

В екстрених випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можна звертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу: 044-256-12-53 (цілодобово).

У заході «Зупинимо торгівлю людьми спільними зусиллями!», як офіційно називався цей «круглий стіл» також брали участь представники Ренійського районного відділу Державної установи «Центр пробації», комунальної установи Ренійської міської ради «Центр надання соціальних послуг», Служби у справах дітей Ренійської міської ради, відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту Ізмаїльської районної державної адміністрації. всі вони зійшлися в тому, що громадянам потрібно змінити своє ставлення до сумнівних пропозицій з працевлаштування та перевіряти власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки