13.09.2024

Нічна атака дронів: на Одещині збито 16 «шахедів»

Минулої ночі російські терористи атакували Україну 26-ма ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed». Їх запускали з Приморсько-Ахтарська (РФ) та з Чауди (тимчасово окупований Криму).

✔️У результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, підрозділами мобільних вогневих груп та РЕБ Сил оборони України збито 24 ворожих ударних БпЛА у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Хмельницької та Івано-Франківської областей. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

✔️Як уточнили Сили оборони півдня України, 16 «шахедів» вночі збито на Одещині, чотири – на Миколаївщині.

✔️ Напружена бойова робота ППО в Одесі та Одеському районі тривала майже годину.

Внаслідок падіння уламків безпілотників, за даними обласної прокуратури, були пошкоджені приватні житлові будинки, гаражі, легкові автомобілі, операторська будівля АЗС.

На щастя, обійшлося без людських втрат. Постраждала одна людина: у 74-річного чоловіка різана рана руки. Допомогу медики надали на місці.

✔️ За інформацією Одеської мерії, в місті пошкоджено 27 житлових будинків.

На місці ліквідації наслідків ворожої атаки розгорнуто міський оперативний штаб. Комунальні служби разом з ГО «Десяте квітня», яка надала необхідні матеріали, допомагають у ліквідації наслідків ворожої агресії. З постраждалими працюють представники Червоного Хреста. Харчування забезпечує БФ «Їжа життя».

Сьогодні штаб працюватиме до 14:00, після чого власники пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Пересипської районної адміністрації за адресою: проспект Добровольського, 106 з 08:00 до 17:00 або за телефоном: (048) 750 24 21.

✔️Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

✔️ Через нічну атаку ворога на Одещині було пошкоджено лінії електропередачі, без світла залишились майже 14 тис. користувачів, повідомили в компанії ДТЕК Одеські електромережі. Енергетики відразу приступили до аварійно-відновлюваних робіт щойно отримали дозвіл військового командування та рятувальників. Станом на ранок 13 вересня всі родини зі світлом. Ремонтні роботи тривають.

Фото Одеської мерії, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки