08.01.2024

Штормове попередження: на Одесу та область насувається негода

Сьогодні в Одесі та області діє штормове попередження. За прогнозом Гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів сьогодні на всій території Одещини очікується суттєве погіршення погоди.

Фото (архів) Олега Владимирського

Фото (архів) Олега Владимирського

Як повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області, станом на 8:00 на півночі регіону вже йшов дощ із сніжною крупою, покриття доріг мокре, місцями засніжене.

✔️Прогнозується, що вдень циклон покриє всю Одещину.

✔️Гідрометцентр попереджає про різкий перепад температури повітря: на півночі області від +2-х до -8-ми, на півдні – від +4-х до -5 градусів.

✔️Очікуються опади у вигляді дощу та крижаного дощу, а потім й снігу, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий), пориви вітру від 14 до 26 м/с, хуртовина.

✔️За необхідності рух на дорогах державного значення може бути обмежений або перекритий.

Міністерство відновлення і розвитку громад закликає водіїв найближчими днями утриматися від поїздок, особливо на далекі відстані. Якщо відкласти поїздку неможливо, візьміть із собою ланцюги протиковзання на колеса, додаткове пальне, термоковдру, заряджений павербанк та термос із чаєм.

Учасникам дорожнього руху рекомендовано враховувати погодні умови та бути особливо уважними за кермом.

Дотримуйтесь Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтесь пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції під час руху. Надавайте пріоритет у русі снігоприбиральній техніці.

Для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації цілодобово працює єдиний контакт-центр: +38 067 400 60 80. У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах звертайтеся за номерами: 101, 102 та 103.

✔️Одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з традиційним проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх людей, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

✔️Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність, що морські міни зірвуться з якорів, приб’ються до берега або ж дрейфуватимуть вздовж узбережжя і можуть вибухнути. Тож нагадаємо: перебувати в пляжній зоні небезпечно. Якщо ж натрапили на міну чи схожий на неї предмет, чіпати їх в жодному разі не можна. Про таку знахідку слід негайно повідомити за номером 102.

* * *
Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки