04.01.2024

«Відкати» за перемогу в тендерах: затримано чиновника міськради на Одещині

На Одещині правоохоронці затримали заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад. Йому повідомлено про підозру в корупції.

За інформацією Служби безпеки України, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у «будівельному» тендері, який фінансувався з бюджету міста. Сума неправомірної вигоди становила 10% від загальної вартості підряду.

У разі відмови платити «відкат», посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації.

Правоохоронці затримали чиновника біля приміщення міськради одразу після одержання 51 тис грн від підрядника за проведення ремонтних робіт у приміщенні мобілізаційного відділу виконкому.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи з викриття корупції проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки