12.12.2023

Нічна атака дронів: над Україною знищено 9 ворожих безпілотників

Вночі російські терористи знову атакували Україну ударними літальними безпілотними апаратами типу «Shahed». Безпілотники запускали з тимчасово окупованого Криму, цього разу ‒ з району Балаклави.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, усього зафіксовано пуски 15 ударних БпЛА «Shahed-136/131», дев’ять із яких було знищено в різних областях України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони.

Крім того, ввечері 11 грудня зенітними ракетними підрозділами повітряного командування «Схід» знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 на Запоріжжі та Дніпропетровщині.

Сили оборони півдня України повідомили, що два ворожих дрони було знищено на Одещині, по одному ‒ в Миколаївській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Також повідомляється, що внаслідок цієї атаки російських агресорів на Одещині пошкоджено адміністративні будівлі та технічні приміщення приватної спортивної установи. Люди не постраждали.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці документують черговий воєнний злочин РФ. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки