07.12.2023

Новини бойової доби – у зведенні Сил оборони півдня України

У Чорному морі перебувають вісім бойових кораблі ворожого флоту, ще один – в Азовському. Хоча вже не штормить, ракетоносії заведені в пункти базування.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про таке:

✔️У зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує ущільнення своєї оборони та тиск бомбардуваннями з використанням керованих авіабомб різної потужності. В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено, тривають маневри ворожими силами та засобами.

✔️Сили оборони утримують та зміцнюють свої позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу та наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник завдав чотири авіаційних удари із застосуванням 28 керованих авіабомб з акцентом на Кринки і лівий берег.

✔️Окупанти двічі застосували FPV-дрони, а також скинули з БпЛА різних модифікацій 11 осколкових боєприпасів по населених пунктах Михайлівка та Кізомис Херсонської області. Жертв серед населення вдалося уникнути. Пошкоджено приватний будинок та цивільні автівки.

✔️За минулу добу відбулось 11 обстрілів населених пунктів. Саме на Херсоні війська ворога зосередились максимально - 10 обстрілів. Також під обстрілами перебували мешканці селища Шляхове що на Херсонщині.

Ворог продовжував тероризувати Миколаївщину, обстрілюючи акваторію Очаківської громади. Люди не постраждали.

✔️Внаслідок вогневого впливу та злочинних дій ворога пошкоджено адміністративну будівлю, дві багатоповерхівки, майже десяток приватних будинків, газогін та близько 10 цивільних автомобілів. Втрат серед цивільного населення немає.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 40 окупантів;
– 1 міномет;
– 15 одиниць авто-бронетехніки.

Знищено склад боєприпасів та спостережний пункт.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки