26.11.2023

Негода на Одещині: перебої зі світлом, опаленням, водопостачанням

Через негоду, що продовжує вирувати на Одещині, без світла залишається 201 населений пункт. Щоб відновити електропостачання, енергетики виконують ремонт 106 повітряних ліній, які живлять 1 тис. 847 трансформаторних підстанцій.

Фото Укренерго

Фото Укренерго

93 бригади – це 186 працівників та 93 одиниці техніки, повідомили ДТЕК Одеські електромережі.

"Попри хуртовини, заметіль та сильні пориви вітру нам вдалось відремонтувати 26 ліній, що живлять 645 трансформаторних підстанцій, та повернути світло в домівки 25 300 родин. Роботи тривають. Однак вони дуже ускладнені – подекуди техніка не може дістатись до ушкоджень, обмежена видимість та шквальний вітер не дають змоги швидко усувати аварії", – йдеться в повідомленні компанії.

В ДТЕК нагадують, що повідомити про відсутність світла можна через:

– приватні повідомлення на сторінці фейсбук ДТЕК Одеські електромережі;
– спеціальну форму на сайті ДТЕК Одеські електромережі в розділі «Відсутня електроенергія?»;
– чат-бот Telegram та Viber;
– або зателефонувавши за номерами кол-центру з мобільного +38 (068/095/073) 750 90 90 або стаціонарного телефону +38 (048) 705 90 90 (через велику кількість дзвінків лінії кол-центру можуть бути перевантажені).

✔️На фото від Національної енергетичної компанії "Укренерго" – наслідки сьогоднішньої негоди в Одеській області. Хуртовина такої сили, що не витримала одна з металевих опор лінії електропередач. Розподільчі мережі обленерго також пошкоджені.

Негода продовжує вирувати, саме через це знеструмлена значна кількість споживачів в Одеській та Миколаївській областях, пояснюють в "Укренерго". "Наші ремонтні бригади разом з колегами з обленерго вже почали відновлювальні роботи, щоб максимально швидко повернути стабільне енергопостачання споживачам. В деяких населених пунктах це вже відбулось. Але через значний обсяг пошкоджень та низьку температуру це потребуватиме більше часу, ніж в теплу погоду".

В НЕК також попереджають: "Через значний обсяг пошкоджень повітряних ліній електропередачі "Укренерго" та розподільчих мереж обленерго, на обладнання, яке залишилось в роботі, лягло подвійне навантаження. Це може призвести до додаткових пошкоджень мереж вже з технічних причин. За даними синоптиків негода вируватиме на початку тижня в різних регіонах. Тому закликаємо споживати електроенергію ощадливо".

✔️Негода, що спричинила перепади напруги електроенергії або й повне припинення електропостачання, призвела до перебоїв з опаленням в Одесі. Про це повідомило комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси".

"Вимушені тимчасово призупиняти роботу крупних районних котелень з метою запобігання подальших аварійних ситуацій та збереження сталого функціонування обладнання. Після відновлення стабільного електропостачання процес теплопостачання буде одразу перезапущено", – йдеться в повідомленні КП.

✔️Через ті ж причини – негода й проблеми з електропостачанням – в різних районах Одеси виникли проблеми з водою.

"На жаль, через стрибки напруги та відключення електроенергії насосне обладнання вимикається кожні 10 хвилин та не може працювати стабільно. Для відновлення водопостачання переважна більшість насосних станцій була переведена на роботу від генераторів. Проте значна потужність та технологічні умови роботи деяких насосних станцій не дають можливості використання на них джерел автономного живлення. Очікуємо в найближчий час покращення електропостачання та стабілізації тиску води", – повідомила одеська філія "Інфоксводоканал".

Відео ДТЕК Одеські електромережі

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки