26.11.2023

На Одещині вирує негода: шквальний вітер, сильний сніг, перемети та ожеледиця

На Одещині вирує негода: дме шквальний північний вітер, пориви якого сягають до 30 м/с, йде інтенсивний сніг, на дорогах снігові перемети та ожеледиця.

Про ситуацію станом на 16:00 – у зведенні обласної військової адміністрації.

✔️За даними ОВА, на Одещині без електропостачання – 179 населених пунктів, працюють 88 бригад ДТЕК, 176 працівників, 88 одиниць спеціалізованої техніки.

Раніше у ДТЕК повідомили, що через погіршення погодних умов сталося аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій Одеси. Внаслідок цього тимчасово без електропостачання залишилися 14 тис. клієнтів в Київському районі міста. Енергетики намагаються там, де це можливо, перезаживити обʼєкти критичної інфраструктури та клієнтів на резервні джерела живлення.

"Вітер обриває проводи, ламає під корінь дерева та завалює опори, сніг мете так, що нічого не видно… Хлопці кажуть, справжній апокаліпсис! Але ми продовжуємо працювати попри все", – наголошують в компанії.

Відео ДТЕК Одеські електромережі

✔️Тимчасово перекрито рух для великовантажних транспортних засобів на трасі М-16 Одеса-Кучурган (на м. Кишинів), км 0+000 - км 59+175. Обмеження набули чинності з 15:30. Орієнтований час заборони руху 12 годин.

Нагадаємо: також через негоду рух перекрито:

– для ВСІХ транспортних засобів на автодорозі Одеса-Рені (на м.Бухарест);

– для великовантажних транспортних засобів на автодорозі Київ-Одеса, км 274+435 - км 466+700 та Одеса-Южне - /М-14/ (Об’їзд м. Одеси);

Інформацію про зняття заборони та відновлення руху автотранспорту буде надано додатково.

Відео Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області

✔️За інформацією Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, рятувальники станом на 16:00 здійснили 59 виїздів. З заметів продовжують звільняти автомобілі. Зі снігової пастки вилучено 121 транспортний засіб, з них 5 автобусів та 5 машин «Швидкої допомоги». Від ДСНС наразі залучено 48 одиниці техніки та 157 рятувальників.

Людям, які опинилися в полоні негоди, допомагають і поліцейські. Зокрема, сьогодні під час патрулювання автомобільної дороги біля села Кам’янка, патрульні звернули увагу на автомобіль "ВАЗ", який застряг в сніговому заметі. В автівці перебувала сім’я з дітьми. Витягти легковик не вдалось, тож поліцейські посадили родину в службовий автомобіль та доправили до Ізмаїла. Ще одна подія сталась на автодорозі М-15, де в пастці опинилися родина з маленькою дитиною, чий "Hyundai" також не зміг подолати замет. Патрульні оперативно надали їм допомогу та супроводили авто до Ізмаїла.

Загалом станом на 15:00 до райвідділів поліції Одещини надійшло 37 повідомлень про аварії, з них у трьох випадках йшлося про ДТП з потерпілими. Загиблих та госпіталізованих немає.

Водіїв закликають враховувати погодні умови та без нагальної потреби не сідати за кермо. Якщо знадобиться допомога — негайно телефонуйте 102

Відео Головного управління Нацполіції в Одеської області

✔️Ситуація по районах Одещини:

Білгород-Дністровський район. З 16 територіальних громад у одній громаді (Кароліно-Бугазська) наявне світло, ще в одній частково (Білгород-Дністровська), в 14 громадах світло відсутнє. Проблем з водопостачанням та теплопостачанням немає. Працюють генератори.

Подільській район. У штатному режимі. Є невеликі відключення по Подільську, Окнянській, Ананьєвській та Савранській громадах. Бригади ДТЕК працюють, комунікація налагоджена.

Болградський район. У більшості населених пунктів відсутнє електропостачання, життєво важливі обʼєкти працюють на генераторах, сполучення між населеними пунктами ускладнене. Погодні умови залишаються складними: сильний вітер, завірюха.

Одеський район. Електропостачання відсутнє у 36 населених пунктах. Критична інфраструктура працює, водо/теплопостачання є.

Березівський район. Відсутнє електропостачання в 39 населених пунктах та в 6 – частково. Всі об’єкти критичної інфраструктури працюють у штатному режимі.

Роздільнянський район. Електроенергія відсутня у 16 населених пунктах. Всі обʼєкти критичної інфраструктури працюють у штатному режимі.

Ізмаїльський район. Без енергопостачання залишаються 43 населених пункти, 6 – частково. Обʼєкти критичної інфраструктури працюють від генераторів. Відсутнє водопостачання у місті Кілія.

Цілодобово працює штаб з ліквідації наслідків негоди. Всі служби переведені у посилений режим роботи.

Фото Головного управління ДСНС та Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки