30.10.2023

Одеська каратистка Анжеліка Терлюга стала бронзовою призеркою чемпіонату світу

Знаменита одеська каратистка Анжеліка Терлюга здобула бронзову медаль чемпіонату світу. Змагання відбулися 24-29 жовтня в Будапешті (Угорщина).

Участь в них взяли 1007 атлетів із 113 країн світу. Україну в Будапешті представляли 22 спортсмени, повідомили в Одеській мерії.

Одеситка Анжеліка Терлюга, краща каратистка світу в категорії до 55 кг, перемогла гречанку Марію Столі (2-0), а потім здолала «нейтральну» Анну Чернишову (1-0). Далі Анжеліка в напруженому двобої перемогла Луїзу Муйжнієце з Латвії (4-2).

У півфіналі наша спортсменка вкотре зустрілася із найнезручнішою своєю суперницею – болгаркою Івет Горановою, олімпійською чемпіонкою, яка позбавила українку золота Токіо-2020.

Напружена сутичка завершилася яскравою перемогою Анжеліки – 14-11. Але за півгодини після завершення бою болгарська сторона подала протест через нібито невірний відлік часу поєдинку. Дивним суддівським рішенням бій поновили з часу, на момент якого Горанова вела в рахунку – 5:4. Після поновлення бою болгарка просто бігала від одеської спортсменки і сутичка завершилася 6-4 на користь Горанової.

Анжеліка Терлюга, яку рішенням суддів позбавили фіналу, отримала свою першу медаль чемпіонату світу без бою: її суперниця по бронзовому фіналу Фатіма Саадаті з Ірану не вийшла на татамі через травму.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки