06.09.2023

Вночі російські терористи майже три години атакували південь Одещини

Минулої ночі російські терористи знову вдарили по півдню Одещини: протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131».

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, 25 ворожих безпілотників було запущено з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, РФ, Чауда, тимчасово окупований Крим).

15 БпЛА було збито. Однак, на жаль, сталися і влучання. Сили оборони півдня України повідомили про руйнування в декількох населених пунктах.

Йдеться про об'єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури – агропідприємства, елеватори, складські та адміністративні будівлі. Також вибуховою хвилею пошкоджено низку житлових будинків. На деяких об’єктах виникли пожежі, оперативно ліквідовані співробітниками ДСНС.

Жертвою нічної атаки росіян став співробітник агропідприємства. Чоловік отримав важкі поранення, несумісні з життям, і помер у лікарні, повідомили в обласній військовій адміністрації.

Зараз на місцях уражень працюють правоохоронці: проводять огляд руйнувань, фіксують наслідки масованого ворожого удару, збирають речові докази чергового злочину, скоєного Російською Федерацією.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото Сил оборони півдня України, Головного управління ДСНС в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки