22.10.2024

Сезон ГРВІ та грипу: в Одесі рівень захворюваності значно нижчий за епідпоріг

З початку жовтня в Україні розпочався епідемічний сезон 2024/2025 з ГРВІ. В Одесі за останній тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип захворіли 2 тис. 626 людей, серед яких 80,1% – діти.

Про це повідомив сьогодні муніципальний департамент охорони здоров'я.

✔️Зазначається, що інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип нижчий за епідпоріг на 50,3%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідпроцесу.

✔️На COVID-19 протягом останнього тижня захворіли чотири одесити, всі – діти.

✔️За даними Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб, минулого тижня зареєстровано дев'ять випадків захворювання на кашлюк, вісім – у дітей і один – у дорослої людини.

В департаменті нагадують, що кашлюк – це небезпечна хвороба, особливо для дітей раннього віку. Тому вкрай важливо захистити малюків від кашлюку за допомогою вакцинації. Щеплення від кашлюку робиться у віці двох, чотирьох, шести і 18 місяців. Протикашлюковий компонент входить у склад комплексних вакцин, які також забезпечують захист від дифтерії та правця.

Дитячі поліклініки Одеси забезпечені достатньою кількістю вакцини АКДП проти кашлюку, дифтерії та правця. Щеплення безоплатне.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки