04.04.2023

ОК «Південь» – про атаку дронів і ракетну загрозу з моря

Минулої ночі російські терористи атакували південь України ударними безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136/131». Загалом зафіксовано до 17 пусків ударних БпЛА.

Їх було запущено імовірно з району східного узбережжя Азовського моря. Силами та засобами Протиповітряної оборони знищено 14 ударних безпілотників: 13 над Одещиною, один – над Миколаївщиною.

Через влучання по одному з підприємств на Одещині сталася пожежа, яку до ранку рятувальникам вдалося ліквідувати. На щастя, обійшлося без людських втрат.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

Військові також проінформували, що станом на 12:00 ворог збільшив своє корабельне угруповання в Чорному морі. Зараз воно складається з 11 кораблів, серед яких два надводних та один підводний ракетоносій із потенційно можливим залпом у 20 ракет типу «Калібр».

Тож загроза ракетного удару залишається на високому рівні. А штормове попередження в регіоні посилює й мінну небезпеку узбережжя.

«Ворог ще раз нагадав, що втрачати пильність не можна. Вишукуючи нову тактику дій, він намагається в тому числі, виснажувати протиповітряну оборону, обходити її й атакувати об’єкти критичної й стратегічної інфраструктури. Саме тому, звертаємо увагу, що не можна викладати і коментувати бойову роботу наших підрозділів під час повітряної тривоги. Не орієнтуйте ворога і не заважайте силам Протиповітряної оборони», – наголошується в повідомленні ОК «Південь».

У зведенні також повідомляється:

– За минулу добу ворог кілька разів намагався атакувати з повітря. Завдав 3 авіаційних удари керованими авіаційними бомбами з винищувачів Су-35 на Херсонському і Бериславському напрямках. Основними об’єктами ураження знов стали сільськогосподарські угіддя і промислові підприємства.

– Крім того, з артилерійської зброї понад 60 разів обстріляно Херсонщину, в тому числі і обласний центр (чотири рази). Пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, знов в порушення норм міжнародного гуманітарного права атаковані лікувальні заклади та об’єкти критичної інфраструктури.

– Один місцевий мешканець загинув від вибуху невідомого предмету, який намагався розібрати самотужки на власному подвір’ї.

– За результатами бойової роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів ворожі сили зменшено на шість окупантів, два БпЛА типу «Мавік-3», три одиниці авто-бронетанкової техніки.

Фото ілюстративні, з відкритих джерел.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки