08.03.2023

Поліція затримала двох одеситів, що привласнили квартири померлих

В Одесі поліцейські затримали підозрюваних у шахрайстві з нерухомістю. Йдеться про привласнення квартир померлих людей. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

У ході слідства встановлено, що двоє жителів Одеси віком 50-ти та 56 років протягом 2017-2019 років заволоділи трьома квартирами, власники яких померли і не залишили по собі спадкоємців. Відумерла спадщина підлягала передачі у власність територіальній громаді, втім зловмисники організували оформлення чужого майна на своє ім’я шляхом шахрайства, виготовлення та використання підроблених правовстановчих документів.

В результаті таких махінацій у власність фігурантів перейшли три квартири, розташовані на вулицях Марсельська, Ростовська та Слєпньова. Нерухомість вони в подальшому продали новим господарям (ті не знали, що купують майно, яке дісталося продавцям злочинним шляхом). У такий спосіб правопорушники завдали територіальній громаді матеріальної шкоди на суму близько двох мільйонів гривень.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в шахрайстві, організації вчинення правочину з іншим майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів та використанні завідомо підроблених документів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловікам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відео: Головне управління Нацполіції в Одеській області.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки