21.02.2023

"Укренерго" в Одесі та Одеському районі залишаються мережеві обмеження

Сьогодні в Одесі та Одеському районі продовжуються мережеві обмеження, діють графіки погодинних відключень електроенергії. Про це повідомила Національна енергетична компанія "Укренерго".

Як наголошують в НЕК, причина ‒ пошкодження обладнання на підстанціях компанії, що постраждало через російські ракетні і дронові атаки. Пошкодження там складні і масштабні, тому відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу. Відключення застосовують, аби запобігти перевантаженню обладнання, що залишається в роботі. Ремонти тривають.

Загалом по країні, за інформацією "Укренерго", споживання електроенергії фіксується на рівні понеділка.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.

ГЕНЕРАЦІЯ: Всі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів "Укренерго". Імпорт електроенергії незначний і суттєво зменшується завдяки стабілізації електропостачання в країні.

ОБМЕЖЕННЯ: Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Виміри фактичного споживання проводяться у Київській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. Внаслідок несприятливих погодних умов (рвучкий вітер, подекуди з дощем і мокрим снігом) мають місце порушення електропостачання споживачів через пошкодження мереж операторів системи розподілу у низці областей України. Бригади обленерго уже працюють над відновленням їх живлення.

Нагадаємо, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

Крім того, росіяни з жовтня 2022 року здійснили десятки ракетних та дронових атак на об’єкти магістральних мереж "Укренерго", завдавши масштабних і складних пошкоджень. Відновлення функціоналу цих об’єктів все ще потребує значних ресурсів та часу.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки