24.01.2023

На Одещині судитимуть жінку, що допомагала ухилянтам перебратися за кордон

На Одещині судитимуть жінку, яка організувала незаконне перевезення за кордон чоловіків призовного віку. Фігурантка — 45-річна мешканка Великомихайлівської селищної територіальної громади.

Як повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції, підозрювану викрили та затримали, коли вона допомагала двом особам непомітно пробратися до сусідньої держави в обхід пунктів пропуску.

Під час слідства поліцейські встановили, що громадянка, діючи зі спільниками, матеріали щодо яких слідчі виділили в окреме кримінальне провадження,  на таксі довезла «клієнтів» до околиць одного з прикордонних сіл, а далі пішки скерувала їх до кордону України з Молдовою. За ці послуги чоловіки зголосилися заплатити жінці по 100 доларів США.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження в ході якого, зібравши достатньо доказів,  під процесуальним керівництвом  Роздільнянської окружної прокуратури  висунули жінці обвинувачення за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України  в організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб. 

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. 

Правопорушниці загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки