27.12.2022

У новорічну ніч на Одещині діятиме комендантська година

Комендантська година, встановлена на Одещині з 23:00 до 5:00, діятиме і в новорічну ніч. Про це повідомив сьогодні начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко.

«Думаю усі згодні, що в такий важкий для країни час ми не маємо морального права організовувати масштабні святкування, доки наші воїни в окопах, у надважких умовах б’ються за Україну і доречніше буде відкласти масові святкування до нашої перемоги, – впевнений очільник ОВА. – Тому закликаю мешканців Одещини цього року провести новорічні свята вдома в сімейному колі. Комендантська година у цей день залишається без змін і триватиме як завжди, з 23-00 до 5-00 ранку. Дякую за розуміння. Слава Україні!»

Сьогодні ж в обласному управлінні поліції вкотре нагадали про заборону продажу і використання святкової піротехніки. Ця заборона не поширюється лише на піротехнічні засоби, призначені для використання підрозділами сил оборони України та у промисловості, не забороненій чинним законодавством.

«У цьому році ми чули багато вибухів, в результаті яких втратили тисячі невинних українців, цілі міста, школи, садочки, лікарні. Сьогодні гучні звуки – попередження про смертельну небезпеку та обстріли – суцільний стрес. Тож, коли вам захочеться гучного свята, згадайте про це, а ще про військових, які віддають найвищу ціну задля перемоги в російсько-українській війні, про людей, які вимушені були переїхати в наш регіон з тих областей, де точаться запеклі бої, про хворих та літніх громадян, дітей, тварин. Для них гучні вибухи феєрверків, хлопавок, петард та інших піротехнічних засобів можуть мати негативні психологічні та фізичні наслідки. Будьте свідомими, відповідальними й шануйте себе та людей, які вас оточують», – закликають в поліції.

Правоохоронці наголошують, що за незаконний продаж, а також незаконне поводження з піротехнічними виробами передбачена відповідальність як в адміністративному, так і в кримінальному порядку, а можливе покарання – від штрафу до позбавлення волі.

В поліції також нагадують, що в новорічну ніч на території міста Одеси та Одеської області масових та урочистих заходів не заплановано, і закликають святкувати в родинному колі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки