08.11.2022

До одеського узбережя прибило якірну міну

Внаслідок штормової погоди до узбережжя Одещини прибило чергову якірну міну. Сили оборони небезпеку ліквідували, здіснивши контрольований підрив.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь», нагадавши: мінна небезпека є одним із ризиків, на який ви наражаєте себе, нехтуючи обмеженнями воєнного стану щодо відвідування прибережної зони.

Радіус уламкового ураження такого снаряда може сягати 100 м. А здетонувати міна може мимоволі у безпосередній близькості до урізу води.

Інші новини від ОК «Південь» – в денному оперативному зведенні.

– Обстановка в нашій зоні відповідальності залишається складною, але стабільно контрольованою.

– На Південнобузькому напрямку противник продовжує вести активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

– Протягом ночі ворог завдавав вогневих ударів по позиціях наших підрозділів, територіальних громадах, прилеглих до лінії фронту, обстрілював нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району і гатив по тилових територіях із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

– З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії, окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати. Одного з таких шпигунів, типу «Орлан-10», знищено в Бериславському районі.

– Також ворог продовжує застосовувати ударні дрони типу «Ланцет», атакуючи ними позиції Сил оборони, зокрема на півночі Херсонщини.

– Протягом ночі ворог завдавав ударів по Нікополю та Марганецькій громаді. З реактивних систем залпового вогню «Град» та мінометів 120 калібру гатив по об’єктах цивільної інфраструктури населених пунктів.

У Нікополі пошкоджено близько десятка багатоповерхових та приватних будинків, господарчу споруду, 4 автівки, будівлі двох промислових підприємств, 2 заклади освіти та газогін. Без людських втрат.

– Наші ракетники та артилеристи наносили вогневе ураження по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки й озброєння. Виконано близько сотні вогневих завдань. Отримано підтвердження про втрату противником 10 військових, решта даних дорозвідуються.

– Внаслідок попередніх уражень місць розташування окупаційних військ в Голій Пристані на Херсонщині близько двох десятків одиниць ворожої техніки знищено.

– В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворожих сил наразі складається з семи ворожих кораблів. Носії крилатих ракет морського базування «Калибр» перебувають у пунктах базування, але споряджені й в готовності до виходу на бойовий курс для застосування.

«Зосередженість і пильність залишаються нашими супутниками у сучасних реаліях. Загрози ракетних ударів, дронових атак та обстрілів, на жаль досить високі. Не нехтуйте власною безпекою та обмеженнями воєнного стану. Пам’ятайте про мінну небезпеку узбережжя і режимні правила комендантської години. Ворог продовжує випробовувати нашу міць і витримку, стійкість до психологічного тиску. Не піддавайтеся паніці та провокаціям. Довіряйте Силам оборони та вірте у нашу Перемогу!», – закликають військові.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки