17.10.2022

ОК «Південь» – про ракетно-дронову атаку і оперативну обстановку на Піденнобузькому напрямку

Сьогодні російські окупанти продовжили ракетно-дроновий терор України. Черговий ракетний удар було нанесено і по Одещині, повідомило Оперативне командування «Південь».

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Пожежа після удару по Миколаївщині

Пожежа після удару по Миколаївщині

З напрямку Чорного моря з літака Су-35 випущено ракету Х-59, якою уражено один з об’єктів інфраструктури області. На щастя, обійшлося без людських втрат.

Іранськими дронами-камікадзе ворог вночі атакував Миколаївщину. Три з них влучили в об’єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад в обласному центрі. Спалахнули пожежі. Попередньо постраждалих немає.

Військові також повідомили, що минулої ночі, в проміжок часу з 3:30 до 6:50 силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Південь» збито 15 дронів: шість – над Одещиною та дев’ять – над Миколаївщиною.

Загалом на південному напрямку у нічний час з 16 по 17 жовтня знищено 26 іранських безпілотників-камікадзе Shahed-136.

Оперативне командування «Південь», крім того, проінформувало, що обстановка на Південнобузькому напрямку лишається напруженою та динамічною у розвитку. Сили оборони тримають зайняті позиції та ініціативу в веденні бойових дій.

За підсумками минулої бойової доби повідомляється про наступне:

– Противник продовжує активну оборону, віддаючи перевагу контрбатарейній боротьбі. Наносить вогневе ураження по наших позиціях із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та мінометів.

– Через надвелику активність особового складу окупаційних військ щодо звернень про здачу в полон генпоркуратура РФ винесла рішення про блокування сайту українського проекту «Хочу жити». Але продовжують функціонувати інші чат-боти та телефонні лінії. Звернення продовжують надходити.

– Продовжуючи техногенні провокації та психологічний терор мирного населення тилових регіонів, надвечір окупаційні війська знову вдарили реактивними системами залпового вогню по Марганецькій громад в Нікопольському районі. Масштаби пошкоджень уточнюються, попередньо, постраждалих нема.

– Протягом бойового дня ворог п’ять разів атакував вздовж всієї лінії фронту та по прилеглих населених пунктах штурмовиком та гелікоптерами.

– Силами оборони по ворогу відпрацьовано 15 авіаційних ударів та 230 вогневих завдань по районах зосередження на той момент ще живої сили та техніки, по опорних пунктах та засобах протиповітряної оборони.

– Забезпечено втрати у кількості щонайменше 50-ти окупантів, двох танків, трьох крупнокаліберних гаубиць типу «Мста» та гармати типу «Гіацинт», самохідної артустановки, міномета, зенітно-ракетного комплексу «Тор», станції радіоелектронної боротьби, трьох одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено реактивну систему залпового вогню «Град» та три одиниці інженерної і броньованої техніки.
Решта результатів дорозвідується.

– В Чорному морі тримається помірна штормова погода, вороже корабельне угруповання – без змін: складається з шести кораблів, серед яких один великий десантний корабель і два надводних ракетоносії, споряджені 12-ма «Калібрами».

– Пам’ятайте про загрози і ризики: ракетна небезпека і атаки дронами лишаються актуальними. Прогулянки узбережжям також можуть бути небезпечними з огляду на ризик виносу штормовим морем мін.

На деокупованих територіях та в зонах активних бойових дій необхідно дотримуватися норм і обмежень, встановлених компетентними органами в рамках стабілізаційних заходів. Зважайте на наявність замінованих ділянок місцевості, наслідків обстрілів касетними снарядами та інших небезпек, наголошують військові.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки