19.05.2022

Оперативне командування «Південь»: ситуація – «стабільно напружена»

Не полишаючи намірів укріпитися на українському острові Зміїному та атакувати Україну з Чорного моря, російські агресори сформували два загони бойових кораблів.

Але штормова погода змушує їх укриватися ближче до пунктів базування в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь» у своєму сьогоднішньому денному зведенні.

Зазначається, що, тим не менш, загроза ракетних ударів залишається високою: атаки вірогідні як з двох російських кораблів – носіїв крилатих ракет, так і з берегових ракетних комплексів, а також із стратегічної авіації ворога.

Тож в командуванні вкотре наголошують: «Не нехтуйте повідомленнями про повітряну небезпеку, пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших в підрозділів. Не допомагайте ворогу, вірте в сили оборони».

Також повідомляється, що на півдні України ворог не веде активних наступальних дій на лінії зіткнення, готує додаткові рубежі оборони та отримує суттєвий вплив на морально-психологічний стан через успіхи та просування наших військ на сході держави.

Тим часом на Миколаївщині продовжуються обстріли населених пунктів із мирними жителями. В обласному центрі відносно спокійно.

На Херсонщині противник намагався видати свій обстріл Чорнобаївки за дії Збройних Сил України, але місцеві вже дуже добре розрізняють тактику дій ворога і на провокацію не піддалися.

Зважаючи на критичну ситуацію в селах, які межують з сусідніми регіонами, зруйновані будинки, заміновані дороги, мости і поля, люди намагаються виїхати якнайдалі. Але окупанти заблокували в’їзд та виїзд з Херсонщини та обстрілюють евакуаційні колони.

Загалом, за оцінками військових, ситуація на українському півдні залишається стабільно напруженою.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки