03.12.2021 | Социальная сфера

Фахівці Держпраці - про профілактику травматизму на будівництві

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області організували та провели онлайн-конференцію з суб’єктами господарювання будівельної галузі регіону.

Головною темою заходу, участь в якому взяли представники більш ніж 30 підприємств, була профілактика виробничого травматизму в будівельній галузі.

Було розглянуто питання організації управління охороною праці на будівельному майданчику, обов’язків і відповідальності замовників щодо організації охорони праці на будівельному майданчику; обов’язків координатора з питань охорони праці на стадії розроблення проектної документації будівництва і на стадії будівництва та ін.

Увагу учасників заходу звернули на передбачені чинним законодавством вимоги щодо безпечного облаштування і утримання будівельних майданчиків, виробничих дільниць та робочих місць, використання засобів колективного захисту та забезпечення охорони праці під час організації та виконання робіт на висоті.

Зокрема, представники Головного управління нагадали учасникам конференції, що розслідування аварій регламентується Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337.

Також фахівцями Головного управління було розглянуто питання, яке зараз є одним із основних для України — як вберегти здоров’я людей, захистивши їх від агресивного вірусу COVID-19.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки