25.11.2021 | Социальная сфера

Фахівців закладів охорони здоров’я Одещини поінформовано щодо вимог охорони праці

В Головному управлінні Держпраці в Одеській області відбулась нарада з охорони праці під головуванням заступника начальника Головного управління Ігоря Булгакова.

У заході взяли участь посадові особи Головного управління, представники Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради.

Під час наради лікар з гігієни праці управління з питань праці Головного управління Марина Грачова поінформувала присутніх про виконання закладами охорони здоров’я вимог щодо здійснення розслідування гострих професійних захворювань медичних та інших працівників.

Головне управління Держпраці в Одеській області продовжує консультувати медичні заклади щодо безпечної експлуатації обладнання, яке працює під тиском. Тому начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Валентин Медюк зазначив, що роботодавець зобовʼязаний забезпечити умови їх експлуатації і утримання в справному стані відповідно до вимог «Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском», а також «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».

Заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Світлана Карманова звернула увагу присутніх на вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів, систем централізованої подачі медичного кисню, кисневих станцій та систем трубопроводів з киснем, яких необхідно дотримуватися.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Владислав Трофімов роз’яснив присутнім необхідність проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, а саме обладнання, що працює під тиском, в закладах охорони здоров’я задля профілактики виробничого травматизму.

Фахівці Головного управління відповіли на численні питання учасників наради.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки