15.11.2021 | Социальная сфера

Фахівці - про вимоги законодавства з охорони праці

Під час планової перевірки ТОВ «Промислово-торговельна компанія «Шабо» фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області роз’яснили працівникам компаніі вимоги законодавства з охорони праці.

Питання забезпечення застосування правових норм щодо використання праці, належного оформлення трудових відносин, тривалості робочого часу, оплати праці, а також профілактики виробничого травматизму — ці проблеми на підприємствах Одеської області є серед головних.

Тому ці питання було першочергово розглянуто фахівцями Головного управління під час круглого столу, проведеного на початку планової перевірки ТОВ «Промислово-торговельна компанія «Шабо».

Присутнім було роз’яснено основні вимоги Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо зобов’язань, покладених на роботодавця згідно статті 13 Закону України «Про охорону праці»: створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

З метою профілактики виробничого травматизму посадовці поінформували працівників підприємства щодо вимог законодавства з охорони праці: Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, проходження стажування і допуск працівників до роботи, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Під час планової перевірки компанії представниками Головного управління буде проконтрольовано додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю та ін.

У плановій перевірці беруть участь посадові особи Головного управління: начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Валентин Медюк, головні державні інспектори відділів управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки — нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері, нагляду на транспорті та зв’язку, нагляду в будівництві та котлонагляді, нагляду в енергетиці, машинобудуванні та житлово-комунальному господарстві.

У складі комісії з планової перевірки — представники управління з питань праці: фахівці відділу з питань праці і заробітної плати, відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці.

Фахівці Головного управління звернули увагу на необхідність виконання профілактичних заходів попередження COVID-19, а саме: недопущення до роботи хворих працівників, обов’язкового застосування захисних медичних масок, дезінфекції або ретельного миття рук, дотримання необхідної соціальної дистанції між особами.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки