05.11.2021 | Социальная сфера

В Головному управлінні Держпраці в Одеській області проаналізували причини виробничого травматизму

Сьогодні в Головному управлінні Держпраці в Одеській області відбулося засідання робочої групи під головуванням заступника начальника Головного управління Ігоря Булгакова.

В засіданні брали участь посадові особи Головного управління та представники Об’єднання організації роботодавців Одеської області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, Федерації профспілок Одеської області, Одеської міської ради.

Відкриваючи засідання, Ігор Булгаков довів до відома присутніх рішення Колегії Держпраці України від «Про стан охорони праці та промислової безпеки на підприємствах» та «Про стан виробничого травматизму та заходи, що вживаються, для зниження його рівня на підприємствах лісової галузі України».

Заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Світлана Карманова поінформувала присутніх щодо стану виробничого травматизму та промислової безпеки в лісовій галузі підприємств Одеської області. За 9 місяців поточного року на державних лісогосподарських підприємствах області нещасних випадків та аварій не зареєстровано, проте під час останніх перевірок було виявлено ряд порушень законодавства з охорони праці.

Члени робочої групи вирішили рекомендувати начальнику Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства В. Домікану забезпечити виконання виявлених порушень за перевірками, які проводилися посадовими особами Головного управління задля профілактики нещасних випадків та аварій на виробництві, а стан охорони праці в управлінні взяти під контроль.

Начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Ольга Сліпенко ознайомила присутніх з основними показниками Профілю безпеки праці Головного управління Держпраці в Одеській області за 2021 рік. За 9 місяців 2021 року загальна кількість травмованих працівників на виробництві, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилось на 23 потерпілих, кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилось на 6 осіб.

Серед причин виробничого травматизму із смертельним наслідком основними є організаційні – 56% (5 потерпілих), що свідчить про недодержання вимог безпеки самими виробничниками. Тому члени робочої групи ще раз нагадали учасникам засідання про необхідність суворого дотримання вимог законодавства з охорони праці задля профілактики виробничого травматизму.

Члени робочої групи розглянули організаційні питання щодо поповнення складу групи та винесли відповідне рішення.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки