08.10.2021 | Социальная сфера

Держпраці: заробітна плата у «конвертах» — це майбутнє без гарантій і впевненості

Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, що спричинює численні проблеми як для країни, так і для кожного з її громадян, це майбутнє без гарантій і впевненості.

Иллюстрация из открытых источников

Иллюстрация из открытых источников

Про це йшлося на сьогоднішній робочій зустрічі в Долинській громаді (Подільський район) за участі головного державного інспектора управління відділу з питань заробітної плати та з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Тетяни Лисої.

Фахівець зазначила, що за неоформлення працівників роботодавцями та за виплату заробітної плати у «конвертах» (скриття) – буде застосовуватись штраф у розмірі 60 тис. грн, за недопуск представників контролюючих органів для проведення перевірки — штраф 96 тис. грн, ФОП І-ІІІ групи спершу отримують попередження.

Учасники зустрічі запевнили, що Долинська сільська рада приділятиме значну увагу проведенню роз’яснювальної роботи серед роботодавців для забезпечення оформлення працівників та своєчасної виплати заробітної плати.

Т. Лиса наголосила: щоб держава мала можливість фінансувати пенсійні виплати, роботодавці повинні чітко дотримуватись норм чинного законодавства, виплачувати заробітну плату прозоро, своєчасно та в повному обсязі. Тож з метою уникнення непорозумінь з перевіряючими органами, роботодавцям нагадують про необхідність працювати в правовому полі.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки