29.09.2021 | Социальная сфера

Працівникам закладів освіти Одещини наголошено на необхідності дотримання вимог охорони праці

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь у перевірці знань працівників освітніх закладів. Йшлося про правила безпечної експлуатації електроустановок і вимоги законодавства з охорони праці.

Перевірки відбулися в комунальній установі «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси», відділі освіти, культури, спорту та молодіжної політики Великодолинської селищної ради Одеської області.

Під час перевірки знань було обговорено вимоги законодавства з охорони праці, зокрема, правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, основних вимог Закону України «Про охорону праці», Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці тощо.

Головний державний інспектор Тетяна Скрипниченко поінформувала працівників обох організацій щодо вимог Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо зобов’язань, покладених на роботодавця згідно статті 13 Закону України «Про охорону праці»: створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Під час заходу представник Головного управління наголосила на необхідності виконання профілактичних заходів попередження «COVID-19», а саме: недопущенні до роботи хворих працівників, обов’язковому застосуванні захисних медичних масок, дезінфекції або ретельному митті рук, дотриманні необхідної соціальної дистанції між особами.

Всі працівники закладу освіти виявили повноцінні знання з охорони праці та промислової безпеки.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки