21.09.2021 | Медицина

Небезпечне обладнання: одеських медиків учать поводженню з апаратами під тиском

Головне управління Держпраці в Одеській області продовжує консультувати медичні заклади щодо безпечної експлуатації обладнання, яке знаходиться під тиском, а також інших приладів.

Заступник начальника відділу Головного управління Держпраці в Одеській області Світлана Карманова взяла участь у перевірці знань з питань охорони праці на комунальному некомерційному підприємстві «Міська клінічна лікарня № 11».

Фахівець поінформувала присутніх щодо вимог законодавства з охорони праці. Вона довела до учасників семінару основні вимоги Закону України «Про охорону праці», Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, проходження стажування і допуск працівників до роботи, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Представник Головного управління зазначила: з метою організації безпечної та безаварійної роботи медичні заклади повинні дотримуватися основних вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці. Вона також звернула увагу присутніх на відповідальність роботодавця та обов`язки працівника щодо додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Посадовець Головного управління підкреслила, що згідно з Законом України «Про охорону праці», роботодавець несе безпосередню відповідальність за створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
Тому представник Головного управління звернула увагу присутніх на вимоги до безпечної експлуатації кисневих балонів, систем централізованої подачі медичного кисню, кисневих станцій та систем трубопроводів з киснем, яких необхідно дотримуватися. Вона зазначила, що роботодавець зобов`язаний забезпечити умови їх експлуатації і утримання в справному стані.

Також С. Карманова роз`яснила працівникам медичного закладу вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (своєчасність надання повідомлень про нещасні випадки з працівниками закладу, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку).

Також увагу учасників семінару було звернуто на необхідності виконання профілактичних заходів попередження COVID-19.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки