30.08.2021 | Экономика

Охорона праці: перевірено філії Державної продовольчо-зернової корпорації України

Під час планової перевірки філій АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області виявили 76 порушень з питань охорони праці.

Посадовці управління провели планову перевірку філій акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України": "Кремидівське хлібоприймальне підприємство", "Одеський зерновий термінал" та "Одеський комбінат хлібопродуктів».

У структурних підрозділах підприємства перевірено дотримання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Також було розглянуто питання усунення порушень згідно раніше виданих приписів 2018 року.

Під час перевірки виявлено 76 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Серед них: не отримано дозволи на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та на виконання робіт підвищеної небезпеки, а також не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Окрім того, не організовано навчання та перевірку знань з питань охорони праці відповідальних та посадових осіб, не проведено спеціальне навчання та перевірку знань працівників, відсутні накази на призначення відповідальних осіб за виконання робіт підвищеної небезпеки.

За результатами перевірки встановлено, що структурними підрозділами підприємства не в повному обсязі виконано приписи, які було видано раніше, за що і притягнуто до адміністративної відповідальності посадових осіб.

У зв’язку з виявленням порушень вимог законодавства, керівництво підприємства попереджено про необхідність негайного зупинення робіт з підвищеної небезпекою та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки — 48 одиниць.

Керівництву підприємства видано акти перевірки та приписи для обов’язкового виконання, усунення яких знаходиться на контролі в посадових осіб Головного управління.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки