07.08.2014 | Общество

У одеських рятувальників, що працюють в зоні АТО, — ротація

У співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, які вже місяць працюють в зоні АТО на Луганщині, відбулася ротація.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Саме на базі одеського зведеного загону на початку липня було створено транзитний пункт в місті Сватово для розміщення населення, яке тимчасово переміщається з території, де проводитися Антитерористична операція.

З Одеси на 15-ти одиницях техніки до місця призначення прибули 34 рятувальника. Вони розгорнули транзитний пункт з десяти наметів, розрахований на 200 осіб. З першого ж дня роботи пункту там було організовано повноцінне триразове гаряче харчування, створені необхідні побутові умови для тимчасового перебування людей. Також щодня надавалася психологічна та медична допомога.

Днями пройшла зміна. Керівник транзитного пункту для розміщення населення, начальник відділу організації пожежогасіння та роботи з об’єктовими підрозділами ГУ ДСНС України в Одеській області Олександр Мостепаненко, з чотирнадцятьма рятувальниками повернувся до Одещини. На зміну поїхали співробітники Головного управління під керівництвом заступника начальника аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області Руслана Романюка.

Як зазначив О. Мостепаненко, в організації роботи пункту сприяють місцеві органи влади та колеги-рятувальники. Вони допомагають з продуктами харчування, предметами особистої гігієни, іншими речами, які необхідні для нормального функціонування такого транзитного пункту, знаходження там рятувальників та громадян України, які через нього проходять.

Всього з початку роботи до транзитного пункту одеського зведеного загону в місті Сватово (Луганська обл.) звернулося біля 2 тис. громадян, з яких 531 дитина та 11 інвалідів. На цей час у пункті перебуває 63 людини (у тому числі 6 дітей та два інваліди).

Фото прес-служби ГУ ДСНС України в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки