24.07.2024

Дронова атака росіян на Одещину: в Румунії перевіряють інформацію про падіння безпілотника на румунській території

У Румунії перевіряють інформацію про можливий вибух на її території ударного безпілотного літального апарату (одного з тих, які були використані російськими агресорами для масованої атаки по півдню Одещини).

Пошуки «можливих предметів» у районі прикордонного румунського села Плауру триватимуть протягом дня. Про це повідомило сьогодні міністерство оборони Румунії.

Відомство також проінформувало, що в ніч 23 на 24 липня, коли російські війська здійснили нову серію атак безпілотників по окремих об’єктах в Україні, поблизу кордону з Румунією, міноборони посилило заходи моніторингу та спостереження за національним повітряним простором. Населення повіту Тулча сповістили про небезпеку. О 2:19 два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки. Повернулись вони на базу близько 4:20 ранку.

Як раніше повідомлялося, вночі російські терористи вкотре атакували Одещину, цього разу обравши за ціль Ізмаїльський район. Ворог вдався до масованої атаки БпЛА по об’єктах цивільної та припортової інфраструктури Подунав'я.

Загалом, за інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних безпілотних літальних апаратів противника. Відбивали повітряний напад підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил. В результаті протиповітряного бою збито 17 ворожих БпЛА. Більшість – на Одещині.

Вночі моніторингові канали повідомляли, що один із російських дронів залетів на територію Румунії і вибухнув в районі села Плауру. Офіційного підтвердження ціжї інформації наразі немає.

Внаслідок ворожої атаки в Ізмаїлі пошкоджено житловий п'ятиповерховий будинок, поранення різного ступеня отримали три його мешканки – жінки віком 49, 63 та 69 років. Постраждалим надається медична допомога. Загиблих, на щастя, немає.

Руйнувань зазнали декілька будівель припортової інфраструктури, вантажний транспорт (згоріли три вантажівки). Виникли пожежі, оперативно ліквідовані рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці фіксують наслідки обстрілу.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки