24.07.2024

На Одещині заблоковано черговий нелегальний канал переправлення через кордон

На Одещині, за 18 км від державного кордону України з Молдовою правоохоронці затримали автомобілі з шістьма чоловіками призовного віку, мешканцями Запорізької, Черкаської, Київської, Харківської та Вінницької областей.

Канал незаконного переправлення через кордон заблокували оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно з співробітниками Подільського прикордонного загону.

Як повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції, організували його двоє ділків, які планували отримати від «клієнтів» 600 тис. грн.

За даними правоохоронців, координати з датою та місцем збору військовозобов’язані отримували в месенджерах. За 100 тис. грн. винагороди з кожного їх обіцяли безперешкодно доставити до лінії державного кордону з Молдовою, де вони пішки мали його перетнути.

Вирішується питання про повідомлення підозр двом «провідникам» за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. На «туристів» складені адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання державного кордону України (ч. 2 ст. 204-2 кодексу України про адміністративні правопорушення).

Нагадаємо: минулого тижня на Одещині поліцейські затримали 27 військовозобов'язаних, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки