15.07.2024

За добу на Одещині рятувальники загасили 86 пожеж на відкритій місцевості

Протягом минулої доби співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій на Одещині 86 разів виїжджали за викликами про загоряння сухої рослинності.

Загальна площа таких пожеж склала 76 гектарів. Про це повідомили сьогодні в Головному управлінні ДСНС в Одеській області, уточнивши, що три резонансні пожежі сталися вчора в Одесі. У різних районах міста було видно дим і відчувався сильний запах гару.

✔️ Вдень в Хаджибейському районі Одеси, на вулицях Хуторській, Озерній, Академіка Панкратової та Шкодовій горі горіли суха трава, сміття, чагарники та автомобільні покришки. Рятувальники ліквідували пожежу на загальній площі 5 Га. Загиблих та постраждалих немає.

Причина пожежі та збиток встановлюються. Від ДСНС залучались 9 одиниць техніки та 35 вогнеборців, від департаменту міського господарства, КП “Міськзелентрест” та “Міські дороги” задіяли 10 одиниць техніки та 10 працівників.

✔️ Вдень в Пересипському районі міста, по вулиці 8-го Березня та Жевахова гора, горіла суха трава, сміття та чагарники.

Внаслідок пожежі знищено три легкових автомобіля на авторозборці та дві господарчі надвірні споруди. Рятувальники ліквідували пожежу на загальній площі 6 Га.

Загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі та збиток встановлюються. Від ДСНС залучались 8 одиниць техніки та 45 вогнеборців, від “Міських доріг” залучались дві одиниці техніки та двоє співробітників.

✔️ Ввечері за межами села Одрадове Одеського району горіла суха трава та чагарники на несанкціонованому сміттєзвалищі. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 500 м2. Ймовірна причина пожежі ‒ необережне поводження з вогнем невстановленою особою. Збитку, загиблих та постраждалих немає. Від ДСНС залучались три одиниці техніки та 15 вогнеборців.

Як прогнозує Гідрометеорологічний центр Чорного та Азовського морів, 16-18 липня на Одещині збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Фото ДСНС, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки