10.07.2024

Нічна ракетно-дронова атака російських терористів: на Одещині ‒ двоє загиблих

У ніч на 10 липня російські терористи вчинили чергову атаку по Україні. Ворог скористався ракетами і ударними безпілотними літальними апаратами.

Російські загарбники атакували однією балістичною ракетою «Іскандер-М» і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69, а також 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed».

✔️ В результаті бойової роботи збито 14 «шахедів» у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, розрахунки мобільних вогневих груп та підрозділи радіоелектронної боротьби.

✔️ Ракетами атаковано портову інфраструктуру Одещини. Внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей.

✔️ За даними Одеської обласної прокуратури, внаслідок атаки загинув 50-річний водій вантажного автомобіля та 37-річний працівник порту, ще один портовик отримав поранення, його госпіталізовано. Пошкоджено складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільне морське судно (під прапором Камеруну).

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки