15.07.2024

На Одещині затримали 27 «туристів», які намагались незаконно потрапити до Молдови

На Одещині затримали 27 військовозобов'язаних, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. Про це повідомив сьогодні Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Координати та маршрут кожен з чоловіків отримав через телеграм-канал. Встановлено, що адміністратор телеграм-каналу надав кожному з військовозобов'язаних координати з локацією збору. Після прибуття вони мали отримати наступне повідомлення з алгоритмом дій. Кожен добирався до пункту призначення самостійно ‒ потягом, автобусом, таксі.

Після збору 27 чоловіків отримали повідомлення з маршрутом для безпечного перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску. Спочатку вони мали потрапити до невизнаного Придністровʼя, а потім до Молдови. У разі успішного пішого переходу кожен з «туристів» повинен був перевести від 4000 до 7000 доларів на криптогаманець їхнього «провідника».

Чоловіків затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції та співробітники Подільського прикордонного загону. Стосовно 27 порушників складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки