27.06.2024

Попіл у центрі Одеси: на Хаджибейському лимані горіли очерет і суха трава на чотирьох тисячах «квадратів»

Майже добу, від учора, тривала масштабна пожежа на відкритій місцевості в селі Латівка Одеського району: на площі 4 тис. кв. м горіли очерет та суха трава.

Через сильний вітер полум'я швидко поширювалось, небо затягнуло димом, а попіл сягнув центру Одеси.

Як повідомили сьогодні в Головному управлінні ДСНС в Одеській області, на щастя, обійшлось без людських жертв. Зазначається, що такі пожежі дуже складні, адже у більшості випадків шляхів під’їзду до осередків загоряння немає, тож вогнеборцям доводиться працювати на відстані.

До ліквідації цієї пожежі від ДСНС залучалось п'ять одиниць пожежної техніки та 22 рятувальники, разом з ними працювали п'ятеро співробітників пожежної охорони Національної гвардії України.

Всього ж за минулу добу надзвичайники виїздили за подібними викликами 42 рази. «Масштаби вражають: вогонь знищив понад 11 гектарів. Вкотре закликаємо всіх бути уважними та обережними під час перебування на відкритих територіях та в природних екосистемах. Адже у пожежонебезпечний період маленька іскра вмить може перерости в масштабну пожежу і принести багато біди не лише довкіллю, а і нашим громадянам», – наголошується в повідомленні ДСНС.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки