10.06.2024

Крадіжка та вбивство: мешканка Одеського району проведе за ґратами 12 років

Жителька Одеського району отримала обвинувальний вирок суду за крадіжку та вбивство. За ґратами жінка проведе 12 років. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Перший злочин було скоєно в жовтні 2022 року. 36-річна жителька Визирської сільської громади, перебуваючи в гостях у знайомої, обікрала її. Господиня заснула після хмільного застілля, а гостя скористалася нагодою і викрала з шафи золоті прикраси (загальний збиток склав понад 83 тис. грн). Сховавши чуже майно у свою сумку, зловмисниця покинула будинок односельчанки. Викрадене золото жінка здала в ломбард та отримала за нього 21 тис. грн.

Через кілька днів поліцейські викрили крадійку. А за місяць потому, поки тривало досудове розслідування, фігурантка вбила 52-річного цивільного чоловіка.

Правоохоронці встановили, що ввечері, коли обоє були у стані алкогольного сп’яніння, пара посварилася. Жінка схопила зі столу ніж і вдарила ним чоловіка у груди. Після скоєного пішла з кухні до кімнати відпочивати, а вночі, прокинувшись, виявила його без ознак життя і викликала поліцію.

За висновком судово-медичного експерта, смерть потерпілого настала унаслідок проникаючого колото-різаного поранення передньої поверхні грудної клітки з ушкодженням серця.

Поліцейські затримали жінку в процесуальному порядку і звернулись до суду з клопотанням щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке той задовольнив.

Провівши низку експертиз та інших слідчих заходів, зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та ч. 1 ст. 115 ККУ – у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, і скерували обвинувальний акт до суду.

Дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав обвинувачену винною у скоєнні обох злочинів та призначив їй у сукупності покарання у вигляді 12-ти років позбавлення волі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки