06.06.2024

Спецпризначенці ГУР знищили російський буксир в окупованому Криму

Про чергову успішну операцію, проведену спецпризначенцями в тимчасово окупованому Криму повідомило сьогодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, сьогодні, 6 червня, спецпідрозділ 9 департаменту ГУР завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру проекту 498 «Сатурн» або «Протей».

Внаслідок операції в акваторії озера Панське чергове судно російських загарбників знищено.

Додамо: це озеро знаходиться в західній частині півострова, поруч з бухтою Вузька, де вже відзначились українські морські дрони.

В ГУР зазначають, що руйнівне вогневе ураження було нанесене після успішного прориву лінії оборонних загороджень окупантів у чорноморській акваторії.

Саме на цій обставині акцентує військово-політичний оглядач «Інформаційного спротиву» Олександр Коваленко, вказуючи, що найголовніше – навіть не знищення ворожого судна, а те, що бонові загородження, які захищали бухту, були прорвані, і «оператор дрону філігранно пройшов через пролом». Те, що передувало безпосередньо вибуху, – «куди більш цікава й перспективна в своїй реалізації історія», вважає експерт.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки