05.06.2024

У центрі Одеси відновили будинок, пошкоджений через ворожий ракетний обстріл

В Одесі відновлено житловий будинок на вулиці Преображенській, який був пошкоджений у ніч на 23 липня 2023 року під час ракетного обстрілу міста російськими терористами.

Про це повідомили в Одеській мерії.

У будівлі ХІХ століття були зруйновані стіни та перекриття верхнього поверху, покрівля, вікна та двері. У перші дні після трагедії допомогу Одесі запропонував БФ «Леруа Мерлен Солідарність», що вже мав досвід відновлення будинків у Бучі та Ірпені.

Вже 8 серпня на місці відбулася виїзна робоча нарада мера Одеси Геннадія Труханова та представників фонду, за результатами якої було прийняте рішення про підписання Меморандуму щодо співпраці у питанні відбудови будинків, які постраждали внаслідок російських обстрілів.

Після проведення технічної експертизи розпочалися роботи з відновлення будівлі. Загалом фонд витратив на будівельні матеріали та ремонтні роботи 3,54 млн грн.

«З цього проєкту почалася системна допомога фонду Одесі. Від імені міської влади хочу подякувати «Леруа Мерлен Солідарність» за допомогу, якість, швидкість, людяність. Результат ми бачимо: понад 50 одеситів знову живуть у своїх домівках, без остраху за свою безпеку. Це велика справа. Дякуємо за співпрацю», – зазначив перший заступник Одеського міського голови Олександр Філатов.

Як сказав голова фонду пан Матьйо Марі Арден, ремонт та все, що з ним пов’язано, – це основний профіль компанії «Леруа Мерлен».

Фонд забезпечив проведення демонтажу зруйнованих конструкцій, розбирання зруйнованого даху та пошкоджених тримальних конструкцій. Після цього було зведено нові тримальні конструкції третього поверху, нові перекриття та дах.

Непросто також було на етапах роботи з будинком, адже частина жителів не залишила домівки, і роботи велись послідовно. Незважаючи на всі складнощі та перепони, команда змогла зробити все у дуже стислі терміни. «Ми дуже поважаємо українців та радо їм допомагаємо», – наголосив голова фонду.

Також БФ «Леруа Мерлен Солідарність» почав відновлювати вікна у постраждалому від атаки Михайлівському ліцеї.

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки