26.05.2024

В Одесі попрощались з маленькою Златою – восьмою жертвою ворожого балістичного удару 29 квітня

В Одесі попрощались з маленькою Златою. Дівчинка померла в лікарні від травм, отриманих внаслідок балістичного удару російських терористів по Одесі, нанесеного 29 квітня.

Вона стала восьмою жертвою цієї атаки.

Як повідомила Українська служба інформації, дівчинці було чотири з половиною роки. Її ушпиталили з важкими ушкодженнями, медики боролись за життя дитини. Вона перенесла операцію на серці, весь час перебувала у комі. За словами батька, ЕЕГ мозку не показувало активності. За день до смерті відмовили всі органи. 23 травня серце дитини зупинилось.

Прощання з дівчинкою відбулось в Спасо-Преображенському соборі у середмісті Одеси. На похованні були присутні сотні людей. Батько дитини попросив не одягатись в чорне, бо Злата цей колір не любила...


Надвечір 29 квітня, близько 18:30 агресори вдарили по курортній частині Одеси. Удару ворог завдав по суто цивільній і одній з найулюбленіших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом.

Цей напад спричинив загибель восьми людей, понад 30 були поранені. Зафіксовано пошкодження 20 приватних житлових будинків, інфраструктурних об'єктів, 25 цивільних автомобілів. Спалахнула масштабна пожежа в будівлі Міжнародного гуманітарного університету, відомої серед одеситів як «Замок Гаррі Поттера» (вогонь охопив 600 кв. м, вигорів мансардний поверх).

Як заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін, оприлюднивши відео, на якому зафіксовано момент цього удару, росіяни скористалися балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети.

Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців, зазначив Генпрокурор.

Фото Української служби інформації.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки