19.05.2024

Вночі збито всі 37 «шахедів», запущених ворогом по Україні, 20 з них ‒ на Одещині

Уночі 19 травня російські агресори продовжили системний терор України, атакувавши ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-131/136», запущеними з районів Приморсько-Ахтарська та Курська (РФ).

До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук у результаті протиповітряного бою усі 37 «шахедів» збито у Київській, Одеській, Миколаївській, Сумській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській та Херсонській областях.

Загалом напружена бойова робота ППО тривала понад шість годин.

Силами протиповітряної оборони півдня знищено 24 баражуючих снаряда, з них 20 ‒ в небі над Одещиною, три ‒ в Херсонській області та один ‒ на Миколаївщині.

Внаслідок падіння уламків в Одеській області пошкоджено адміністративну будівлю. В Одесі уламки впали на подвір'я в житловому кварталі.

Обійшлося без постраждалих.

Сили оборони півдня, крім того повідомили, що зранку ворог запустив на Одещину розвідувальний дрон «Орлан-10», який також було знищено нашою ППО.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки