18.05.2024

Вранці ворог знову вдарив по Одещині балістикою

Сьогодні вранці, близько 6:00 російські окупанти знову завдали удару по Одещині балістичною ракетою (ймовірно, «Іскандер-М»). Про це повідомили Сили оборони півдня без додаткових подробиць.

Військові закликають: «Не нехтуйте власною безпекою, будьте пильними і свідомими. За сигналом повітряної тривоги дійте чітко та оперативно».

Також повідомляється, що протягом минулої ночі протиповітряною обороною півдня України знищено ударний безпілотний літальний апарат типу «Shahed-136/131» на Миколаївщині та розвідувальний БпЛА «Орлан-10» на Одещині.


Напередодні, 17 травня, російські терористи в ході декількох повітряних атак вдарили по Одещині трьома балістичними ракетами (імовірно «Іскандер-М») та трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69. Всі авіаційні ракети збила наша ППО.

На Одещині внаслідок ворожого обстрілу одна людина загинула, восьмеро – були поранені (п'ятьох постраждалих госпіталізували, трьом – надали допомогу на місці). Через черговий удар по цивільній інфраструктурі руйнувань зазнали складські приміщення приватних підприємств харчової промисловості, спалахнула пожежа.

За інформацією Головного управління ДСНС в Одеській області, вогонь охопив 8 тис. кв. м. В ліквідації пожежі були задіяні 58 рятувальників і 16 одиниць техніки. Під час роботи вогнеборців неодноразово лунав сигнал «Повітряна тривога», через що особовому складу доводилось відходити на безпечну відстань.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки