17.07.2023

СБУ про Кримський міст: «Один із символів путінського режиму не витримав воєнного навантаження»

«З цікавістю спостерігаємо, як один із символів путінського режиму вкотре не витримав воєнного навантаження», – так у Службі безпеки України прокоментували сьогоднішні гучні події на Кримському мосту.

«Зважаючи на численні запити ЗМІ стосовно чергового інциденту на Кримському мосту, повідомляємо, що всі деталі щодо організації «бавовни» Служба безпеки України обов’язково розкриє після нашої Перемоги», - запевнили в СБУ.

Водночас у Службі нагадали: раніше голова СБУ Василь Малюк заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога. А Кримський міст на сьогодні є одним із транспортних коридорів воєнних поставок для російської армії.

Речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав, що і це відомство додаткових коментарів щодо причин інциденту не надаватиме. «Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст - конструкція там зайва"», - додав він.

Кримський міст - «сакральний» для росіян об'єкт, що сполучає материк із тимчасово окупованим РФ українським Кримом. Минулої ночі він зазнав суттєвих руйнацій. Внаслідок вибухів один проліт мосту було зруйновано, ще один - просів. Рух автомобілів по ньому в обидва боки було зупинено, як і роботу поромної переправи. На під'їзді до мосту з боку Кубані утворився багатокілометровий затор. Залізничне сполучення, втім, збереглося.

Внаслідок інциденту загинула сімейна пара з Білгородської області, їхня 14-річна донька отримала поранення. Родина їхала на відпочинок в Крим автомобілем (зайве нагадування російським туристам - претендентам на премію Дарвіна: швендяти окупованою територією та в зоні бойових дій, пересуваючись при цьому незаконною спорудою, яка є легітимною воєнною ціллю, може бути шкідливим для здоров'я - прим. ред.).

Попередня атака на Кримський міст, нагадаємо, відбулася в жовтні минулого року.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки