28.06.2023

Скандально відомого одеського військового комісара звільнили з посади

Скандально відомого начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова звільнено з посади.

Фото: Одеса-медіа

Фото: Одеса-медіа

Про це сьогодні повідомила очільниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони півдня Наталя Гуменюк.

"Зараз відбувається процедура передачі посади й подальшої планової реалізації офіцера. Наразі ми не перешкоджаємо діяльності правоохоронних органів, ті порушення та провадження, які були порушені, вони продовжуються, правоохоронні органи працюють, доказова база збирається", — зазначила Наталя Гуменюк, додавши, що очолює одеський ТЦК заступник начальника.

Гучної слави Євген Борисов зажив через скандал із придбанням нерухомості в Іспанії і дорогих автівок на мільйони євро. За даними журналістського розслідування "Української правди", мати військового комісара володіє віллою у Марбельї, вартістю понад 3 млн євро, а також Mercedes-Benz EQV 300, який коштує від 100 тисяч доларів; на тещу зареєстрована Toyota Land Cruiser 2023 року, вартістю близько 100 тисяч доларів (це вже третє коштовне авто в родині); самого Борисова помічали на Mercedes Benz G63 AMG 2022 року, вартістю приблизно 250 тисяч доларів; також родина військового комісара придбала офісне приміщення на центральному проспекті Марбельї, який вважається найдорожчим районом міста Сіера Бланка.

На початку травня Державне бюро розслідувань повідомило про відкриття кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів.

За оперативними даними, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб. Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

23 червня термінове доручення негайно звільнити Євгена Борисова дав Президент Володимир Зеленський. Він також повідомив, що доручив "створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК - для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки