24.05.2022

ОК «Південь» – про оперативну обстановку в південних регіонах України

В корабельному угрупованні російських окупантів у Чорному морі змін не відбулось. Під загрозою ракетних ударів з моря Україну тримають два ворожі ракетні кораблі, підтверджено присутність і десантних.

Фото: Юрій Соболевський

Фото: Юрій Соболевський

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь», зазначивши, що ситуація на Одещині та, зокрема, у прикордонні – під контролем сил оборони.

Нагадаємо: в Одеській області вступили в силу додаткові режимні обмеження в контрольованих прикордонних районах. Як раніше повідомлялося, діє заборона на перебування в пляжних зонах в межах прибережної захисної смуги моря, посилено контроль за узбережжям на предмет виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.

Обстановку на лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині в ОК «Південь» розцінюють як стабільно напружену. Повідомляється, що ворог облаштовує оборонні рубежі і не намагається рушити вперед.

Військові також зазначають, що через артилерійсько-мінометний вогонь, яким рашисти накривають наші позиції і мирні населені пункти, на тимчасово непідконтрольній Україні території від низки сіл залишились самі руїни.

Тим часом в ході просування наших підрозділів по Миколаївщині в бік Херсонської області було виявлено декілька цивільних автівок із понівеченими та розстріляними тілами людей. Ушкодження техніки попередньо свідчать про підрив автомобілів на замінованій ділянці місцевості, а також про обстріл колони.

При спробі місцевих жителів евакуюватися окупанти спочатку вказали їм, як дозволений, шлях по замінованій місцевості, а потім розстрілювали тих, хто вижив після підриву. Серед загиблих – двоє дітей молодшого шкільного віку.

Військові також зазначають, що російські окупанти й далі намагаються вести на українській землі політику поліцейської держави. На тимчасово зайнятих територіях Херсонської та Запорізької областей вони створили 19 так званих “комендатур” для посилення контролю над нескореним населенням. Колаборанти від самопроголошеної влади, побоюючись за свою зрадницьку долю, закликають "могутнього брата" розташувати на Херсонщині військову базу рашистів.

Між тим вночі в Херсоні місцеві мешканці намалювали прапор України на стовпах, спортивних майданчиках, стінах будинків і гаражів, вкотре наголосивши: місто ніколи не буде російським!

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки